Energia örvények, energia spirálok, amelyek lehetnek önálló és származtatott típusúak. Az utóbbiak a különböző geopatikus zónák egymásra hatásának következtében alakulnak ki.

Az energia koncentráció a vortexek középpontja felé haladva erősödik, a középpontjában elhelyezkedő szervek igen nagy veszélynek vannak kitéve, mely hatványozottan igaz  akkor, ha vízerek,  vízér halmazatok is találhatók az adott helyen.

A vortexek a radiesztézia „fekete lyukai” tulajdonságaik előfordulási helyeiken döntően határozzák meg az adott radiesztéziai tér jellemzőit.

Ritka az a földsugárzás mérés, melynek során ne találkoznánk velük. 2 még nem, de 3 földsugárzás találkozási pontja már vortex.

Nagyon fontos a vortexek helyének pontos meghatározása, mivel az adott energia térben ezek képviselik a legnagyobb energiakoncentrációt és, egyúttal ezek jelentik a legveszélyesebb területeket. 

Gondosan kell mérni a vortex környezetét is, mert ha pl. vízér, többszörös vízerek, törésvonalak, más nagy energiájú geopatogén zónák környezetében sokkal veszélyesebb, mint magányosan!

Amit már fő szabálynak is tekinthetünk a vortexek esetében az az, hogy ahol pl. Szent György,  Ley sáv található, ott származtatott vortex is jelen van.

A vortexek környezetében olyan energia formációk is jelen lehetnek, amelyeket a kisgyermekek 4-5 éves korig képesek látni, érzékelni ( a felnőtt is olykor ) és amelyektől általában félnek. ( „Hagyjuk égve a lámpát anya…, valaki van a szobában…”). Ilyen esetekben a vortex környezetéből a gyermeket el kell távolítani.

error: A tartalom védett!