A mérés időpontját érdemes a Hartmann naptár segítségével kiválasztani ugyanis ez a geopatikus sugárzás fajta változtatja időnként a helyét. 36 óránként a K-Ny-i sáv látszólag megindul Dél felé. Ez 6 óra körül következik be, majd 10 órakor „visszaugrik” az eredeti helyére. Ez a Föld mozgásával van kapcsolatban. A Hartmann vándorlás időszakában nem célszerű méréseket végezni, mert nem tudjuk pontosan megmondani hol van a K-NY Hartmann sáv vagy Hartmann kereszt.

Általánosságban a 11-17 és 23-05 óra közötti időszak, amikor a méréseket minden nap el lehet végezni. Az utóbbi nem szerencsés, mert a legtöbb ember, köztük én is, a megérdemelt pihenését ekkor tölti.

Lehetőleg napsütéses, száraz és frontmentes időben mérjünk, csapadék után a vízerek kiszélesedhetnek, így nem tudjuk pontosan behatárolni a helyüket.

Egy szoba bemérése kb. 1,5-2 órát vesz igénybe, mérettől függően, tanácsadással együtt.

A mérésről a helyszínen jegyzőkönyvet készítek, így a későbbiekben is lehet tudni, hogy ezek a sugárzási sávok hol vannak.

FONTOS, hogy a Hartmann és a Curry háló kivételével a többi sugárzási fajta idő közben megszűnhet és újabbak is kialakulhatnak, ezért időnként érdemes újra elvégezni a mérést.

Javasolt időtartam 1 év.

A telkeken Hartmann és Curry hálót nem mérünk, mert ezek mindenhol jelen vannak.

A telken a kutat ott szokták megfúrni, ahol több vízér (min 3) keresztezi egymást.

A méréshez és a dokumentáláshoz szükséges kellékek, amiket használok:

  • Magyar pálcamérés
  • Iránytű
  • Vonalzó, színes papír csíkok, színes ceruzák, kihúzó filcek
  • Földelés mérő műszer
  • Elektroszmog mérő műszerek
  • Mérőszalag
  • Jegyzőkönyv

Mérés menete:

Először készítek egy méretarányos rajzot a szobáról és berajzolom rajta az ágy helyét is.

Meghatározom, hogy merre van ÉSZAK és felrajzolok egy nyilat és egy É betűt is a méretarányos rajzra.

A mérést érdemes a HARTMANN hálóval kezdeni a háló időnkénti mozgása végett. Majd jöhet a többi: Curry, Vízér, Törésvonal, Érctelér, Szent György háló, LEY vonalak, fal sugárzás, él sugárzás, vortex. A sorrend gyakorlatilag mindegy.

A mérés során egyesével megkeresem a különböző sugárzásokat (széle, iránya, polaritása, keresztezései), ezek helyét színes papír csíkok lerakásával jelzem a szobában, majd ha megvan a teljes feltérképezés, akkor felrajzolom a méretarányos rajzra a különböző sugárzási fajtákat, különböző színekkel.

 

A felrajzolás befejeztével megkaptuk a helyiség geopatikus térképét, amely alapján kijelölhetünk új fekhelyet.

A mérésről jegyzőkönyvet adok át, amely a következőket tartalmazza:

  • Első lapon szerepelnek az adataim, az Ügyfél adatai, a szín táblázat, az elektroszmog mérési eredménye táblázatos formában, feltüntetve a szabványos határértékekkel.
  • Második lapon a méretarányosan elkészített, színes geopatikus térkép.
  • Harmadik lapon 2 táblázat található. Az egyiken a földsugárzások egészségre káros hatásai szerepelnek, a másikon az elektromos készülékektől betartandó védőtávolság található.
error: A tartalom védett!