Csakra:

Csillagjegy: Kos, Mérleg, Halak.

Elem: föld.

Színe: vöröses–zöld.

Jellegzetességei: az angolok a heliotrópot nevezik vérkőnek; s ez az elnevezés is sejteti, hogy kitűnő vértisztító és erőteljes a gyógyítása. Azt tartják róla, hogy misztikus–mágikus tulajdonságai vannak, befolyással van az időjárásra. A gonoszság és a negatívvitás száműzésének, valamint a spirituális energiák irányításának képességével ruház fel bennünket. Régen „hallható jóslatnak” nevezték, mivel hangokat bocsát ki, amelyeket az útmutatás egyik formájának tartottak. Fokozza az intuíciót, növeli a kreativitást. Kitűnő földelő és védelmet nyújtó kő: távoltartja a nemkívánatos hatásokat. Ösztönzi az álmodást mint a feltöltődés hatékony formáját.
Pszichológiailag: a heliotróp bátorságot ad és megtanít arra, hogy rugalmassággal, stratégiai megfontolások vezérelte visszavonulással miként tartsuk magunkat távol a veszélyes helyektől. Segít abban, hogy mindig az adott pillanatban megfelelően cselekedjünk.
Mentálisan: megnyugtatja az elmét, eloszlatja a zűrzavart és erősíti a döntéshozási folyamatot. Ha szellemileg kimerültek vagyunk, újjáéleszti az elmét. Ez a kő segít alkalmazkodni a rendkívüli körülményekhez.
Érzelmileg: a heliotróp hatékonyan közreműködik a szív energiájának földelésében. Csökkenti az ingerlékenységet, az agresszivitást és a türelmetlenséget.

Spirituálisan: elősegíti, hogy a spiritualitás az élet része legyen.

Gyógyhatása: A heliotrop energiatisztító, és heveny fertőzések esetén immunserkentő. Gyorsítja a nyirokáramlást, valamint az anyagcsere folyamatokat; újjáéleszt és energiával tölt fel, ha test és az elme kimerül. Tisztítja a vért, és méregteleníti a májat, a beleket, a veséket, a lépet és az epét. Jótékonyan hat a gazdag vérellátású szervekre, szabályozza–támogatja a véráramlást, semlegesíti a gyomorsavtúltengést. Jó hatással van a vérre és eltávolítja a mérgeket. Az ősi Egyiptomban a daganatok zsugorítására használták. A heliotrópot alkalmazhatjuk örökletes betegségek gyógyítására is. Tisztítja az alsóbb csakrákat, helyreállítja optimális energiaállapotukat.

error: A tartalom védett!