A föld mágneses terében létrejövő térrács szerkezet, mely egész bolygónkat hálószerűen körbeveszi.

Nagyjából 20-50 (40) cm széles Hartmann sávok Észak-Dél és Kelet-Nyugat irányban futnak. É-D sávja kb. háromszor-négyszer erősebb, mint a K-NY-i. Szabadban mért hálómérete Magyarországon, megközelítőleg 2,5m (É-D) és 1,9m (K-Ny), azonban az épületekben, zárt terekben a rács összenyomódhat. A Hartmann-sugárzás jellemzője, hogy egyes tereptárgyak vagy épületek falai befolyásolhatják haladásukat. Abban az esetben, ha az épület fala a Hartmann-sávval 20 foknál kisebb szöget zár be, a fal a Hartmann-sávot a saját síkjához igazítja. A Hartmann-sávok igen könnyen eltorzulnak, például vízerek, vagy a lakásban található tárgyak hatására. Akár az ágy mellett álló sókristály lámpa rá is tolhatja sugárzási sávját a fekhelyre! A Hartmann keresztben a sugárzás erőssége kb: 40%-al nagyobb, mint a Hartmann sávban.

Felfedezőjéről – Dr. Ernst Hartmann geo-biológusról kapta a nevét, azonban a Hartmann háló létezését legelőször Csalány Ferenc gépészmérnök jegyezte le az 1930-as években, majd Dr. Hernádi Mihály szintén felfedezte az 50-es évek elején.

36 óránként a K-Ny-i sáv látszólag megindul Dél felé. Ez a Föld mozgásával van kapcsolatban. A Hartmann vándorlás időszakában nem célszerű méréseket végezni, mert nem tudjuk pontosan megmondani hol van a K-NY Hartmann sáv vagy Hartmann kereszt.

A méréshez szükséges a Hartmann naptár használata.

Van polaritása, fele +, fele negatív, a gyakorlatban nincs jelentősége.

A Hartmann sávok egyik érdekessége, hogy éjfél és hajnali három óra között a sávokban áramló energia mennyiség megháromszorozódik. Amennyiben Ön rendszeresen felébred, ebben az időszakba azt nagy valószínűséggel ennek az ingersávnak köszönheti. Az ágy fejrészén húzódó sávot Ébresztő Hartmannak is becézik.

Érdekesség még, hogy a méhek, rókák szeretnek a Hartmann sávon tartózkodni, a növények közül pl. a diófa is. A természetben a sávot göcsörtös fákról is be lehet azonosítani, sok fajta fa nem tudja elviselni a sugárzását.

Hartmann sávot nem bírják az elektromos készülékek, gyakori a meghibásodásuk.

Egészségügyi problémák:

A Hartmann-sávok elsősorban gyulladásos megbetegedéseket okoznak az érintett szervekben, testrészeken, de akár a meddőség kiváltó oka is lehet.

Néhány betegség, ami összefüggésbe hozható a Hartmann sávsugárzásokkal: gyakori fejfájás, szemromlás, kopaszodás, krónikus légúti megbetegedések, torok és mandulagyulladások, cukorbetegség, deréktáji fájdalmak, prosztatagyulladás, meddőség.

error: A tartalom védett!