A Radiesztézia (radi = sugárzás, esztézia = érzékelés) egy ősrégi, tapasztalatokon alapuló tudomány, ami sugárzásérzékelést, észlelést jelent, melyre a szerves élőlények képesek. A földsugárzások mérésének legrégebbi írott nyoma több mint 3000 éves. Ezt a tudást régen a papok és a beavatottak birtokolták, akik közreműködtek a piramisok, templomok, székesegyházak, várak, kastélyok helyeinek kiválasztásában. Vizet, ércet, aranyat és egyéb fémeket is kerestek ezzel a módszerrel.

Oroszországban a radiesztézia az elfogadott, akadémikus tudományok közé tartozik, melyben folyamatos kutatásokat végeznek. Vannak országok, ahol az a szokás, hogy házépítés előtt felméretik a telket, így eleve oda tudják elhelyezni az építendő házukat, ahol a legkevesebb negatív sugárzás éri az életteret.

A Radiesztézia legfontosabb célja, hogy felkutassa és ismertesse ezeket a sugárzásokat, észleléseket az ingatlanban élőknek vagy dolgozóknak, kijelölje negatív sugárzástól mentes területeket, ezáltal esélyt ad egy egészségesebb élethez.

A radiesztézia ágazatai:

Geotronika: A földből eredő és az ember által létrehozott mesterséges sugárzásokkal foglalkozik. Ezeket mérjük ki a lakásokban a fekhelyeknél.

Fitoradiesztézia: A radiesztézia mezőgazdasági alkalmazása. A növények hasonlóan reagálnak a földsugárzásokra, mint az emberek. Vannak olyanok, amelyek kifejezetten kedvelik a sugárzásokat, vannak amelyek elpusztulnak vagy betegek lesznek egy ingersáv miatt és vannak sugárzásra közömbös növények is.

Paramedikus radiesztézia: Az állatok és a különböző sugárzások kapcsolatából eredő kölcsönhatásokat, törvényszerűségeket vizsgálja. Régen az új házba beengedték a macskát és ahol az lefeküdt, oda nem tettek ágyat vagy széket, de ahol a kutya telepedett meg, ott nyugodtan elhelyezték azt. 

Teleradiesztézia: A „szellemi” érzékelés tér és idő korlát nélkül. Kellő gyakorlat és tapasztalat után egy fénykép alapján be lehet mérni az ember auráját, de helyszínrajz segítségével mérhetünk akár földsugárzásokat is, kereshetünk elveszett tárgyakat.

A földsugárzásokról rendelkezésre álló információk legtöbbje régóta ismert, nem egy újonnan kitalált dologról beszélünk. A földsugárzások mindig is léteztek, az élet a földön sugárzási térben fejlődött ki régen és ma is. A sugárzások egyidősek a bolygónk kialakulásával. Földünk állandóan kisebb-nagyobb intenzitású sugarakat bocsát ki magából, amelyek hatásuk szerint kétfélék lehetnek: hasznosak és károsak az emberi szervezetre. A földsugárzás fizikai jelenség, ezért hatással van minden élőlényre, így része mindennapi életünknek.

A világűr felől a Földre érkező sugárzást kozmikus sugárzásnak nevezzük. A Föld belsejéből az ég felé irányuló sugárzásokat pedig földsugárzásoknak hívjuk, melyek az életműködéseket alapvetően befolyásolják. A világmindenségből érkező és már megszűrődő sugarak egészségünkre ártalmatlan formában jutnak el hozzánk. A földből érkező sugarakat nem szűri meg semmi, áthatolnak mindenen, legyen az kő, beton, fa, műanyag. Változatlan intenzitással jelen vannak különböző domborzati magasságokban, mérhetők a föld felszínén és az építmények tetején is, sugarai mindig függőlegesen fölfelé haladnak.

A földsugárzások fajtái:

  • Hartmann háló sugárzása
  • Curry pontok
  • Vízér sugárzás
  • Geológiai törésvonal
  • Szentgyörgy és Ley vonalak
  • Érctelérek
  • Vortexek
error: A tartalom védett!