A lakásunkban lévő készülékek által sugározott elektroszmog elleni védekezés alapja a sugárzó tárgyak kivitele, a szobából, messzebbre helyezése azoktól a területektől, ahol a legtöbbet tartózkodunk. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a készülékeket használat után áramtalanítsuk.

A kívülről jövő elektroszmog elleni védekezés az ingatlanunk árnyékolásával történhet, melynek több eszköze ismert. Elsősorban azon helyiségekre koncentráljunk, ahol sokat tartózkodunk. Az árnyékolást célszerű az ablakfelülettel kezdeni, hiszen itt jut be a legtöbb sugárzás. Az ablakra tehetünk nagyfrekvenciás árnyékoló fóliát vagy használhatunk réz vagy ezüst bevonatú függönyt vagy rolót. Az utóbbi olcsóbb és könnyebben kivitelezhető Az ablak árnyékolásával legtöbb esetben már legalább a tizedére csökkenthetjük a térerőt. Következik a falak árnyékolása, melyekre kenhetünk elektroszmog elleni védelemre kifejlesztett festéket, vagy akár rakhatunk ilyen tapétát is.

Magukra az elektromos készülékekre, TV, mikro, Wifi, Mobil ragaszthatunk matricát.


Vannak egyéb készülékek a piacon, amiket épületharmonizáló készüléknek hívnak, ezek is egyfajta megoldást nyújthatnak.

Programozott kristályokkal is meg lehet szüntetni az Elektroszmog hatását, erre a legalkalmasabb a rózsakvarc. Aurán belül lehet használni kisebb méretben, ahol nagyobb sugárzás várható, ott egy nagyobb méretű programozott kristályt javaslok, ilyen pl. a számítógép mellé, stb.

error: A tartalom védett!