Ennek a növénynek rendkívül jó a tértisztító hatása!!!

A fikuszok közül ez az egyik legkedveltebb szobanövény. Ez a fikuszfajta akár két-három méter magasra is megnőhet otthonunkban. Ágai idősebb korban lecsüngő formát vesznek fel, amitől a növény még egyedibb és szebb lesz. Apró leveli megtalálhatók sima zöld színben illetve fehér tarka levelű változatban is.

Bár eredeti hazájában hatalmas 5-6 méter magas fává fejlődik, itthon nálunk inkább a kisebb példányok a kedveltek. Modern lakások egyik legszebb dísze lehet, laza szellős ágrendszerével, amely igen jól formázható. Érdemes a hajtásokat rendszeresen visszavágni, így dús szabályos lombkoronát kapunk.

Nézzük a növény főbb igényeit:

Fény igény: A sima zöld levelű fajták közepesen világos szobában is szépen fejlődik, a fehér tarka levelű fajtának sok fényre és világos szobára van szüksége.

Öntözés: Tavasztól őszig locsoljuk rendszeresen, de télre főleg a nagyobb növényeknél hagyjuk a két locsolás között kicsit szikkadni a földet.

Tápoldatozás: Tavasztól őszig hetente egyszer adjunk a vízhez egy kevés tápoldatot.

Átültetés: A kisebb növényeket évente a nagyobbak két-háromévente egyszer ültessük át nagyobb cserépbe, laza B típusú jó vízáteresztő képességű virágföldbe.Tippek: Óvjuk a huzatos hideg levegőtől, télen tegyük kissé távolabb a fűtőtesttől, nyáron tegyük ki a cserepét egy árnyékos helyre a szabadba.

error: A tartalom védett!