Csakra:
Csillagjegy: Iker, Vízöntő, Halak.

Elem: Föld.

Színe: almazöld, citromsárga.

Jellegzetességei: a krizopráz azt az érzést tudatosítja bennünk, hogy az isteni egész részei vagyunk. Mély meditatív állapotot idéz elő. A régiek azt tartották róla, hogy erősíti az igazságszeretetet, akárcsak a reményt és az ösztönös megérzést. Előhozza a bennünk lévő tehetséget és ösztönös megérzést. Hűségessé tesz mind az üzleti, mind a személyes kapcsolatokban. Energiával tölt fel a szív és a szakrális csakrát, míg a fizikai testbe univerzális energiát hoz.

Pszichológiailag: a krizopráz megnyugtat, és megakadályozza, hogy kizárólag önmagunkkal és a saját érdekeinkkel törődjünk; továbbá nyitottá tesz az új helyzetekre. A kényszeres, valamint a megfontolás nélküli gondolataink és cselekedeteink legyőzésével a figyelmünket a pozitív események felé fordítja. Ez a kő szembeszáll az előítéletekkel, így önmagunk és mások elfogadására ösztönöz. Elősegíti a megbocsátást és a könyörületet.

Mentálisan: a krizopráz serkenti a folyékony beszédet és az éleselméjűséget. Megakadályozza, hogy mérgünkben meggondolatlanul beszéljünk. A nyomasztó és az ismétlődő látomások elűzésével megelőzi a rémálmokat, különösen a gyerekeknél.

Érzelmileg: erősíti a biztonságérzetet és a bizalmat. Hasznos a kölcsönös függőség gyógyításában; támogatja a függetlenséget, ugyanakkor erősíti a kötelességtudatot.

Fizikailag: erős a méregtelenítő hatása. Elősegíti a nehézfémek távozását a testből, és serkenti a májműködést.

Gyógyhatás: a krizopráz kitűnő kristály a relaxációhoz és a nyugodt alváshoz. Együtt rezeg a szexcsakrával, fokozza a termékenységet, megszünteti a fertőzés okozta terméketlenséget; és védelmet nyújt a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben. Jótékonyan hat a köszvényre, a szemproblémákra és a mentális betegségekre. Gyógyítja a bőrbetegségeket, a szívproblémákat és a golyvát; egyensúlyba hozza a hormonokat; és csillapítja az emésztőrendszert. Segít, ha erőtlennek érezzük magunkat: univerzális energiával tölti fel a testet. Fokozza a C–vitamin felszívódását. Füstkvarccal kombinálva hatékony a gombás fertőzésekkel szemben.

error: A tartalom védett!