Csakra:
Csillagjegy: Nyilas.

Elem: levegő, némi víz (fehér változat).
Színe: fehér, rózsaszín, kék, vörös, szürkés.

Jellegzetességei: a kalcedon gondoskodó kő: fejleszti a testvériséget, a jóakaratot, fokozza egy közösség összetartó erejét. Használható gondolatátvitel és a telepátia elősegítésére is. Elnyeli a negatív energiát, majd szétoszlatja, megelőzendő a továbbadást. A régi időkben a kelyheket kalcedonból készítették és ezüsttel szegélyezték. Azt tartották róla, hogy megelőzi a mérgezést. A kalcedon harmonikussá teszi az elmét, a testet, az érzelmeket és a szellemet. A jóindulat és a nagylelkűség érzését csepegteti belénk, az ellenséges érzületeket megszünteti és a melankóliát örömmé alakítja át.

Pszichológiailag: csökkenti az önbizalomhiányt, és konstruktívvá teszi a belső gondolkodást. Nyitott és lelkes egyéniséggé tesz. Elnyeli és szétszórja a negatív gondolatokat, érzelmeket és rossz álmokat.

Gyógyhatás: a kalcedon hatékonyan tisztít, beleértve a nyílt sebeket is. Táplálja az anyai ösztönt, és növeli a tejelválasztást; javítja az ásványi anyagok hasznosítását, megakadályozza lerakódásokat az erekben. Csökkenti az elmebaj és a szenilitás tüneteit. Fokozza a fizikai energiát. Egyensúlyba hozza a testet, az érzelmeket, az elmét és a lelket; gyógyítja a szemet, az epehólyagot, a csontokat, a lépet, a vért és a keringési rendszert. Kalcedon típusai színek alapján:

  • Kék kalcedon: kreatív kő. Megnyitja az elmét az új ötletek befogadására, és segíti az új helyzetek megoldását. A kék kalcedon szellemi rugalmasságot biztosít, a szavak mesterévé tesz, erősíti a hallgatni tudás képességét és javítja az emlékezetet. A gondtalanság érzését kelti, és képessé tesz arra, hogy optimistán tekintsünk a jövőre. Erősíti az önmegfigyelést. Ezt a követ hagyományosan az időjárás befolyására használták, és olyan betegségek gyógyítására, amelyek az időjárás változásával függnek össze. Fizikailag: a kék kalcedon segíti a nyálkahártya regenerációját, és enyhíti a rendellenességeket, amelyeket az időjárásra való érzékenység vagy a nyomás okoz, ilyen például a zöld hályog. Erősíti az immunrendszert. Segíti a nyirokáramlást, száműzi az ödémát; gyulladáscsökkentő hatása van, csökkenti a hőmérsékletet és a vérnyomást. Gyógyítja a tüdőt, és a dohányzás következményeitől tisztítja a légző rendszert.
  • Dendrites kalcedon: Táplálja a világos és pontos gondolatokat. Hasznos lehet számunkra, ha nyomásnak vagy támadásnak vagyunk kitéve, mert elősegíti a nyugodt kommunikációt, miközben megőrzi az ellazult állapotot is. Támogatást nyújt ahhoz, hogy a jelenben, mindig az adott pillanatban tudjunk élni, és segít szembenézni a kellemetlenségekkel. A dendrites kalcedon könnyebbé teszi az emlékek feldolgozását és örömet hoz az életbe. Lehetővé teszi, hogy könnyed, barátságosabb stílusban közelítsünk másokhoz, és ne ítélkezzünk indulatosan, hanem toleráns legyen a hozzáállásunk.
    Jótékonyan hat a krónikus betegségekre (de ezekben az esetekben hosszú ideig kell viselni) és a dohányzással összefüggő problémákra, valamint erősíti az immunrendszert. Elősegíti a réz felszívódását a szervezetbe, méregteleníti a májat; a női nemi szervekben megszünteti a gyulladásokat és alkalmas a hüvelygomba kezelésére.
  • Rózsaszín kalcedon: hangsúlyozza a kedvességet és minden jó tulajdonságot. Előhozza belőlünk a gyermeki kíváncsiságot, és az új dolgok megismerésének vágyát. A kreativitás egyik formájára, mesemondásra bátorít. Spirituális kő: növeli az empátiát és a belső békét. Mély igazságérzetett kelt. A rózsaszín kalcedon különösen hasznos pszichoszomatikus rendellenességek kezelésére. Erősíti a szívet, és támogatja immunrendszert. Csökkenti a szoptatási problémákat, lassítja a nyiroknedvek áramlását.

Vörös kalcedon: céljaink elérése érdekében erővel és állhatatossággal ruház fel. Tanácsot ad abban, hogy mikor harcoljunk, és mikor adjuk be kedvesen a derekunkat. Magabiztos kő, segít megvalósítani az álmainkat, és olyan stratégiákat kidolgozni, hogy ezek a legpozitívabb módon teljesüljenek. Mint gyógyító kő, a vörös kalcedon a vérnyomás emelése nélkül serkenti a vérkeringést. Csökkenti az éhségérzetet, de nem szabad hosszú ideig használni, mivel gátolja a tápanyagok felszívódását, és átmeneti hányingert okozhat.

error: A tartalom védett!